Blogia
Mou Paraules

LA WEBLOG, "diari de links”

Els blogs són webs personals, on hom escriu les seves experiències de la vida social i profesional. A més pot ser un lloc per expresar les opinions sobre un tema concret o sobre l’actualitat. Tal com la defineix un pioner del blog, Jorn Barger, un weblog (també anomenat blog o pàgina de notícies) és una pàgina web on l’autor de la qual registra totes les altres pàgines web que troba interessants. Els weblogs són una forma de comunicació originària del nostre món post-web.
...
"Diaris de links”és una de les altres formes d'anomenar-los. Les weblogs substitueixen els costosos llocs web subvencionats amb un altre tipus de web que és intensament personal i construïda a partir de la connectivitat entre persones i idees que crea. Els blogs són, un cop més, reflex dels nous temps de la globalització. No és per casualitat que aquestes pàgines web es trobin cada vegada més en els primers llocs dels cercadors, ja que manegen la mateixa divisa que els millors motors de recerca humana. El fet que les weblogs no estan fetes només per professionals porta a pensar que el contingut de les quals, pot ser dubtos. Encara que com més informació variada tinguem, el contrast de les idees també serà major. Segons 'Inventing the Future' per Tim O'Reilly. 9 d'abril, 2002la definició seria, “Una plataforma per a experimentar amb la manera com treballa la Web: 'bookmarking' col·lectiu, comunitats virtuals, instruments per a la sindicació, recomanacions i serveis Web...”
...
Per més informació sobre la definició i història dels Blogs:
'The History of Weblogs'per Dave Winer. 12 d'octubre, 2001>
.
'Weblogs: a history and perspective' per Rebecca Blood. 7 de setembre, 2000 [pròxima publicació del llibre 'the weblog handbook', juny 2002]"

0 comentarios